Parhaat paikat mennä hampaiden valkaisuun Tampereella

Hammaslääkäri

Joillain ihmisillä on luonnostaan kellertävämmät hampaat kuin toisilla, toisilla taas tupakointi tai runsas kahvin tai punkun juonti aiheuttavat värimuutoksia hampaisiin. Vitivalkoisten hampaiden ihailu on yleistynyt Suomessakin, joten ei ihme, että hampaiden valkaisemisesta on tullut yhä suositumpaa. Valkaisevia hammastahnoja (mitkä vaalentavat vain hampaiden värjäytymiä) ja erilaisia hampaiden valkaisuun suunniteltuja tuotteita on tarjolla runsain mitoin. Luonnonmukaisia vaihtoehtoja suosivat hankaavat hampaitaan mansikasta ja tomusokerista tehdyllä kieltämättä hyvänmakuisella tahnalla, mitä pitää kuitenkin käyttää maltillisesti, jottei mansikan happamuus vaurioita hammaskiillettä. Sama ongelma on sitruunaa, ruokasoodaa tai lääkehiiltä tähän tarkoitukseen käyttävillä. Hammaskiilteen kuluminen tai vaurioituminen altistaa hampaiden reikiintymiselle. Entä uutuustuote hampaiden valkaisualalla eli aktiivihiili? Aivan kuten valkaisevat hammastahnat, ei hiilikään valkaise hammasluuta, vaan poistaa ainoastaan hampaan pinnassa olevat värjäytymät ja epäpuhtaudet. Kyse ei ole hampaiden valkaisusta, vaan niiden puhdistuksesta, eikä lopputulos ole erityisen kestävä. Netistä tilattavat valkaisuaineet voivat ärsyttää ruokatorvea tai ikeniä, joten kotikäyttöön hankittavat valkaisuaineet on paras ostaa hammaslääkärin kautta.

Hammaslääkäri valkaisee hampaasi joko valkaisugeelillä tai valolla. Laservalkaisussa valkaisuaine, yleensä vetyperoksidi, viedään valon avulla suoraan hampaaseen. Laservalkaisu on kalliimpaa, mutta tehokkaampaa. Ammattilaisen tekemä hampaiden valkaisu on turvallinen ja riskitön. Koska hampaiden valkaisun yhteydessä pitää osata ottaa huomioon monta asiaa, on ensimmäinen hampaiden valkaisu suositeltavinta teettää alan asiantuntijan pakeilla. Hampaiden laservalkaisu maksaa parisataa euroa, mutta toisaalta sen lopputulos kestää jopa pari vuotta. Hammaslääkäri voi valkaista hampaitasi jopa monta astetta kerralla. Suomalaiset haluavat yleensä mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen, mutta on heitäkin, jotka haluat häikäisevän hymyn mahdollisimman kirjaimellisesti. Jos jatkossa haluat valkaista hampaasi itse, hammaslääkäri suosittelee sinulle sopivimpia tuotteita ja neuvoo niiden käytössä. 

Muistathan, että hampaiden on oltava tiptop ennen valkaisua. Kannattaakin käydä suuhygienistillä noin kuukautta ennen sovittua valkaisuaikaa, jotta hän puhdistaa hampaasi ja ohjaa tarvittaessa hammaslääkärin hoitoon, jos takahampaassa onkin reikä. Hampaiden valkaisu ei ole turvallista, jos suun limakalvot, hampaat ja ikenet eivät ole kunnossa. Paikat eivät estä valkaisua, ne vain pitää vaihtaa uusiin myöhemmin (valkaisuaine ei värjää paikkoja.) Raskaana olevien tai alaikäisten ei kannata valkaista hampaitaan lainkaan.

Parhaat paikat teettää hampaiden valkaisu Tampereella

Smilaspa sivun screenshot

SmileSpa Suvantokadulla on tarjonnut hampaiden valkaisua jo kymmenkunta vuotta. SmileSpa käyttää diodilaseria ja CE-merkittyä saksalaista valkaisuainetta, mikä on samalla kertaa hammasystävällinen ja tehokas. Tämä hellävarainen valkaisuaine ei saa hampaita vihlomaan, ja siinä on hampaita suojaavia mineraaleja. Valkaisuaine saa sekä kiilteen että hammasluun vaalenemaan halutun määrän – parhaimmillaan jopa 10 astetta kerralla! SmileSpan Supervalkaisu vaatii kaksi eri puolentoista tunnin hoitokertaa, ja sen normaalihinta on nelisensataa. Kevytvalkaisu, millä tehovalkaisun aikaansaamaa jenkkihymyä ylläpidetään, maksaa vähän päälle 150 euroa, ja vartin pikavalkaisu kustantaa 25 e.  Valkaisukonsultaatio on veloitukseton.

Hammasmehiläinen toimii Tampereen keskustassa, sekä Finlaysonilla että Hämeenkadulla. Suuhygienisti suorittaa joko laservalkaisun, tai antaa asiakkaalle mukaan niin kutsuttuja lusikoita, joilla asiakas voi valkaista hampaansa itse kotona. Lusikoissa käytettävä valkaisuaine on paljon miedompaa kuin vastaanotolla tehdyssä valkaisussa käytetty aine. Suuhygienisti osaa suojata suun limakalvot, jotta ne eivät kärsi valkaisuaineesta. Hinta valkaisulle vaihtelee paristasadasta noin 450 euroon. Vastaanotolla tehty valkaisu kestää noin 90 minuuttia, kun taas kotona suoritettuun valkaisuprosessiin menee aikaa parista päivästä viikkoon. Kotivalkaisua varten hampaista otetaan jäljennökset, jotta lusikoista saadaan juuri omaan suuhun sopivat. Yksilöllisten lusikoiden suussa pitoaika vaihtelee tilanteen mukaan, mutta suuhygienisti neuvoo, miten toimia. Hammasmehiläinen tarjoaa mahdollisuutta myös tahna- tai soodapuhdistukseen, missä hammas kirkastuu, mutta hammasluuta ei valkaista.

Myös muut paikat kuin hammaslääkäriasemat tarjoavat hampaiden valkaisua. Esimerkiksi Tampereen keskustassa sijaitseva Beauty Putiikki tarjoaa hampaiden laservalkaisua noin 250 eurolla, ja kevytvalkaisua tästä noin satasen halvemmalla. Ennen Beauty Putiikkiin pistäytymistä asiakkaan tulee käydä toisaalla hammaslääkärin tarkastuksessa ja hammaskiven poistossa.

KC-Clinic Rautatienkadulla tarjoaa uusinta uutta, nimittäin laservalkaisua ilman peroksidipohjaisia aineita. KC-Clinicin turvallinen ja nopea valkaisu loihtii hampaat 2–8 astetta valkoisimmiksi jo kolmessa vartissa. Uusi aine on luonnollisesti uusien EU-direktiiviien mukainen, ja Valviran hyväksymä. KC-Clinic lupaa vaalentaa hampaasi noin 150 eurolla, joten tämä on yksi edullisimmista hampaidenvalkaisupaikoista Tampereella.